ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ EKŞİLİ ENGİNAR

Ekşili Enginar

Ekşili enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşili Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 10 arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 domates (Küp doğranmış)
  • 4 enginar
  • 1 demet taze soğan
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Ekşili Enginar Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları kavurun.
  • Salçayı ve küp doğranmış domatesleri ekleyip, 5 dakika daha kavurun. 4’e böldüğünüz enginarları, pirinci ve ince ince kıydığınız taze soğanın beyaz kısmını ilave edin.
  • Limonun kabuğunu soyup beyaz kısımlarını temizledikten sonra doğrayıp tencereye ekleyin.
  • Üzerini örtecek kadar suyu, pirinci, tuzu ve pul biberi de ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra ateşi kısın.
  • Tencerenin kapağını kapatın, yarım saat pişirin. Ocaktan alın, kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Ilık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Ev yapımı zeytinyağlı enginar tarifini de listenize eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!