ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ DENİZ BÖRÜLCELİ ENGİNAR

Deniz Börülceli Enginar

Deniz börülceli enginar

Diyet yapanlar için hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tarifle karşınızdayız. Enginar, kuşkonmaz, havuç ve patatesle hazırlanan bu yemek, vejetaryen menüleri için de uygundur. Düşük kalorisiyle kilo verme sürecine destek olur. Malzemeler hazırsa, hafifliği ile tadı damağınızda kalacak deniz börülceli enginar tarifine geçebiliriz.

Enginar severler için, enginarlı tarifler sayfamızı da buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Börülceli Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 4 adet kuşkonmaz (Temizlenmiş ve iri doğranmış)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç (Jülyen doğranmış)
  • 1 adet küçük boy patates (Jülyen doğranmış)
  • 3-4 sap taze soğan (İnce doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • Tuz - Karabiber

Deniz Börülceli Enginar Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tencereye su ve limon suyunu koyun, zerdeçalı ekleyip karıştırın. Enginarları ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Bir tavaya zeytinyağını dökün ve enginar hariç tüm sebzeleri ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  • Taze soğan ve sarımsağı ilave edip birkaç dakika daha sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın.
  • Haşladığınız enginarları servis tabağına dizin ve içine hazırladığınız harcı paylaştırın. Üzerine hafif zeytinyağı gezdirin ve soğuk olarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!