ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ÇITIR KARNABAHAR

Çıtır Karnabahar

Çıtır karnabahar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çıtır Karnabahar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet karnabahar (İri parçalar halinde doğrayın)
  • 1 su bardağı mısır unu

Çıtır karnabahar yoğurt sosu için

  • 1 adet elma
  • 1 avuç fındık (İri çekilmiş)
  • Bir tutam köri
  • Birkaç dal dereotu (İnce kıyılmış)
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt

Çıtır Karnabahar Nasıl Yapılır?

Özel soslu çıtır karnabahar lezzetine doyamayacaksınız.

  • Sosu için elmanın kabuğunu soyup bir kaseye rendeleyin. Üzerine yoğurdu ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
  • Karnabaharı tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayın. Az mısır unu ile paneleyin ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sos ile birlikte ılık servis edin.

    Nefis kıymalı karnabahar tarifi için tıklayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!