ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ÇİÇEK SOĞAN

Çiçek Soğan

Çiçek soğan

Yemeklerinizin yanına çok yakışacak lezzetli, pratik ve nefis dip sos eşliğinde çiçek soğan tarifi ile karşınızdayız. Malzemeler hazırsa, yemeklerin yanında sunabileceğiniz çiçek soğan tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak soğan halkası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

7 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çiçek Soğan Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet orta boy tatlı soğan

Dip sos için

  • 1/4 su bardağı mayonez
  • 1/4 su bardağı ekşi krema
  • 1.5 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber

Kaplaması için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Çiçek Soğan Nasıl Yapılır?

  • Dip sos için, bir kasede mayonez, ekşi krema, ketçap, hardal, kırmızı biber ve sarımsak tozunu iyice karıştırın.
  • Diğer yanda yumurta ve sütü soğanı batıracak kadar geniş ve derin bir kasede çırpın.
  • Bir başka kapta da un, kırmızı biber, kimyon, kurutulmuş kekik, tuz, toz kırmızı biber, karabiber ve sarımsak tozunu karıştırın.
  • Soğanın kabuklarını soyun. Soğanın düz tarafı alta gelecek şekilde kesme tahtasına yerleştirin.
  • Keskin bir bıçak yardımıyla dilimlerin alt kısmını kesmeden 8 eşit parçaya kesin. Dilimleri hafifçe dışarı doğru çevirin. Diğer soğanlara da aynı 
  • işlemi yaparak hazırlayın.
  • Hazırladığınız soğanları un karışımına bulayın. Her yerinin unla kaplanmasını sağlayın. Daha sonra yumurta karışımına batırıp tekrar unlu karışıma batırın.
  • Derin bir tavada yağı iyice kızdırın. Soğanları derin yağın içinde 5-7 dakika kadar kızartın. (Soğanlar tamamen yağın içinde olmalı)
  • Fazla yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine çıkarın.  Servis tabağına alın ve yanında dip sosu ile birlikte sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!