ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KIYMALI BEZELYE YEMEĞİ

Kıymalı Bezelye Yemeği

Bezelye yemeği

Kilo vermeye yardımcı olan bezelye, yüksek tansiyon riskini düşürür. Yaşlanma karşıtı etkilerinin yanı sıra sindirim sisteminin rahatlamasına da yardımcı olur. Uzun süre tokluk hissi verdiği için, diyet listelerinde de tercih edilir. Soğan, patates, havuç ve kıyma ile hazırlanan bezelye yemeğini, kalabalık akşam sofralarında servis edebilirsiniz.

Bezelye yemeğinin pişirme süresini kısaltmak için, düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı bezelye ve bezelye ezmesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr taze bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 150 gr kıyma

Kıymalı Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Bezelyeler ayıklanır. Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağı koyulmuş tencereye alınır.
  • Soğan biraz kavrulmaya başlayınca sarımsak ve kıyma eklenir. Kıyma güzelce kavrulur.
  • Patates ve havuç yıkanır ve küp küp doğranır.
  • Kavrulan soğana domates salçası eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Bezelye, patates ve havuç eklenir. Bütün malzemeler birlikte kavrulur.
  • Baharatlar eklendikten sonra malzemelerin üstüne geçene kadar su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!