ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ BALLI VE CEVİZLİ SICAK PANCAR

Ballı Ve Cevizli Sıcak Pancar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ballı Ve Cevizli Sıcak Pancar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr pancar otu
  • 4 pancar
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Susam
  • 1/4 su bardağı pecan cevizi

Ballı Ve Cevizli Sıcak Pancar Nasıl Yapılır?

Pancar otlarını yıkayıp kalın doğrayın. Pancarların kabuklarını soyun ve dilimleyin. Tavayı ısıtıp zeytinyağı, pancar, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu ekleyin. Kapağını kapatarak pancarlar yumuşayıncaya kadar 10-12 dakika pişirin. Gerekirse su ilavesi yapın. Pancar otunu ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp pancara ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip servis tabağına alın. Pecan cevizi ve susam serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!