Ballı Ve Cevizli Sıcak Pancar

12 Ocak 2022 tarihinde güncellendi.
Ballı Ve Cevizli Sıcak Pancar
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Ve Cevizli Sıcak Pancar için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr pancar otu
  • 4 pancar
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1/4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Susam
  • 1/4 su bardağı pecan cevizi
Ballı Ve Cevizli Sıcak Pancar

Nasıl Yapılır

Pancar otlarını yıkayıp kalın doğrayın. Pancarların kabuklarını soyun ve dilimleyin. Tavayı ısıtıp zeytinyağı, pancar, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu ekleyin. Kapağını kapatarak pancarlar yumuşayıncaya kadar 10-12 dakika pişirin. Gerekirse su ilavesi yapın. Pancar otunu ekleyip 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp pancara ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip servis tabağına alın. Pecan cevizi ve susam serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo