ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BAHAR GÜVECİ

Bahar güveci

Bahar güveci

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bahar güveci tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı dana eti
  • 10-12 arpacık soğan
  • 2 patlıcan
  • 2 havuç
  • 2 baby kabak
  • 3 domates
  • 3 kırmızı kapya biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Bahar güveci Nasıl Yapılır

  • Kuşbaşı dana etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyip kenara alın. Bir güveç kabının tabanına arpacık soğanları yayın. Üzerine kuşbaşı etleri ve küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip, tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  • Fırın kabınızın üzerini yağlı kağıt ile örtüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Yağlı kağıdı üzerinden alıp 10-15 dakika daha pişirip fırından alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.