Antep Usulü Yoğurtlu Bakla

Antep Usulü Yoğurtlu Bakla
23 Ağustos 2021

Ana vatanı Avrupa ve Asya olan bakla; iç, kuru ve taze bakla olarak üçe ayrılır. Baklagiller familyasından olan bu besin, Türkiye'de en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. İçeriğindeki mineraller sayesinde kalp dostudur. Ayda bir kez tüketildiğinde sindirim sistemini düzenler ve mide rahatsızlıklarını giderir. Fiziksel ve zihinsel gelişimi desteklediği için, hamilelere önerilen yemekler arasındadır. Dilerseniz, Antep'in kendine has baharatları ve teknikleri ile hazırlanan yoğurtlu bakla tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Usulü Yoğurtlu Bakla için

Malzemeler

  • 300 g dana kuşbaşı
  • 1 su bardağı ıslatılmış nohut
  • 1 kg taze bakla
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
Antep Usulü Yoğurtlu Bakla

Nasıl Yapılır

    1. Kuşbaşı etleri bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve haşlayın. Nohut ve tuz ekleyip pişmeye bırakın.
    2. Ayıklanmış baklaları yemeklik doğrayıp soğuk su dolu kabın içinde bekletin.
    3. Taze soğanları baklaların büyüklüğünde doğrayın. Baklaları ve taze soğanı et tenceresine alıp pişirmeye devam edin.
    4. Derin bir tencerede zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Baklalar pişince yoğurtlu karışımı yavaşça etlerin üzerine ekleyin.
    5. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Küçük bir sos tavasında aspir ve tereyağını karıştırın ve yemeğin üzerine gezdirin.
    6. Antep usulü yoğurtlu baklayı, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Antep Usulü Yoğurtlu Baklanın Püf Noktaları Nelerdir?

    1. Tarife başlamadan önce baklaları limonlu suda 20 dakika bekletin.
    2. Yemeğin lezzetini arttırmak için, içerisinde ince ince kıyılmış dereotu kullanın.
    3. Kullanacağınız etin orta yağlı olmasına dikkat edin ve buzluktaysa 1 saat önceden çıkartıp dinlendirin.
    4. Et haşlama suyunu cam kavanozda muhafaza edin. Pilav veya makarna yapımında kullanabilirsiniz.
    5. İsteğe göre bir diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz.
    6. Hazırladığınız sosu yemeği servis edeceğiniz zaman dökün. Böylece sulanmasını önleyebilirsiniz.

    1 Porsiyon Antep Usulü Yoğurtlu Bakla Kaç Kaloridir?

    Antep usulü yoğurtlu baklanın bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir. Folik asit ve C vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Vitamin ve mineral kaynağı olarak bilinen sebzeli yemekler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, lezzeti ile sofraları şölene çeviren imam bayıldı tarifine göz atabilirsiniz.

    Yorumlar

    Benzer Tarifler

    Lezzet Logo