Aioli Soslu Patatas Bravas

Ana malzemesi patates olan bravas, İspanya mutfağına özgü bir yemektir. Patatesin farklı malzemelerle karıştırılmasıyla hazırlanır. Genellikle cafe, bar ve eğlence yerlerinde atıştırmalık olarak sunulur. Peki, İspanyol tapası olarak bilinen patates bravas nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıktan sonra, aioli soslu patatas bravas tarifine geçebiliriz.
Farklı tatlar denemek için düşük kalorili ve lezzetli sebze yemeklerinden faydalanabilirsiniz. İçinde patates olsun da, ne olursa olsun diyenlerdenseniz evde soslu patates yapımına mutlaka göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Aioli Soslu Patatas Bravas Tarifi İçin malzemeler
- 6 adet kızartmalık patates
- 6 su bardağı ayçiçek yağı
Bravas sos için:
- 3 adet chili chipotle (Tütsülenerek kurutulmuş çili biber)
- 3,5 bardak su
- 2/3 çay bardağı elma sirkesi
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı kıvam verici
- 1 çay kaşığı tuz
Aioli sos için:
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 elma sirkesi
Aioli Soslu Patatas Bravas Nasıl Yapılır?
- Bravas sosu için ayçiçek yağı, chili chipotle, elma sirkesi ve tuzu bir kapta karıştırın. Daha sonra da su ve kıvam vericiyi ekleyin.
- Aioli sos için kaba koyduğunuz süte yavaşça zeytinyağı ilave ederek karıştırın. Daha sonra tuzla dövdüğünüz sarımsağı karışıma ekleyin. Son olarak da elma sirkesini ilave edin.
- Soyduğunuz patatesleri eşit boyutlarda ve kalınlıklarda kesin. Bir kızartma tenceresinde 5 dakika süreyle derin yağda kızartın. Patatesleri kağıt havlu üzerine alarak yağını iyice kurulayın. Daha sonra patateslerin kıtır kıvama gelmesi için tekrar kızgın yağda kızartın. Patatesleri servis tabağına alın ve sosları ekleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR