Soslu yaprak sarması tarifi, hem geleneksel hem de lezzetli bir Türk yemeği deneyimi sunar. Soslu yaprak sarması tarifi ile hazırlanan bu enfes sarmalar, baharatların ve taze otların aromasıyla dolu, pirinçli iç harcıyla hafif ve doyurucu bir öğün alternatifi oluşturur. Sosu ile birlikte pişirildiğinde yaprakların yumuşacık dokusu ve iç harcın aroması mükemmel bir uyum sağlar. Hem ana yemeklerin yanında hem de özel günlerde tek başına servis edilebilecek ideal bir lezzettir. Peki; soslu yaprak sarması nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Kavanozda Pratik Sarma tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon soslu yaprak sarması 220 kaloridir.
Yapraklar İçin:
İç Harç İçin:
Sosu İçin:
Yapraklar İçin:
Pirinç:
Zeytinyağı:
Soğan ve Sarımsak:
Baharatlar:
Salçalar:
Maydanoz:
Yağlar:
Salça:
Su:
Teşekkür ederiz.