ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ SEMİZOTLU VE CEVİZLİ MANTAR DOLMASI

Semizotlu ve cevizli mantar dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Semizotlu ve cevizli mantar dolması tarifi için malzemeler

  • 12~14 iri boy mantar
  • Yarım demet semizotu
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 5 kurutulmuş domates (zeytinyağında bekletilip yumuşatılmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Semizotlu ve cevizli mantar dolması Nasıl Yapılır

Semizotunun yapraklarını ayıkladıktan sonra iyice yıkayın ve fazla suyunu alın. Mutfak robotuna sarımsakları, zeytinyağını, ceviz içini, kurutulmuş domatesi, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice çekin. Üzerine semizotunu ilave edip 1-2 kere tekrar çekin. Mantarları sap kısımlarından ayırıp yıkayın ve kurulayın. Ortalarına semizotlu harcı paylaştırın. Az tereyağı ile yağladığınız fırın kabına dizin. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın kaşar peynirlerini üzerlerine paylaştırın. Kaşar peyniri eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.