ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ DOLMA TARİFLERİ AYVA DOLMASI

AYVA DOLMASI

Ayva dolması
6 Kişilik
Hazırlama 1 saat
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva dolması tarifi için malzemeler
  • 6 ayva 

İç harcı için

  • 250 g orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar 

Pişirmek için

  • Su
  • 4 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Ayva dolması Nasıl Yapılır

  • Yıkadığınız ayvaların üst kısımlarını kapak yapmak için kesip bir kenara ayırın. Alt kısımlarından ise tencerede durabilmesi ince birer parça kesin. Bir kabak oyacağı yardımıyla ayvaların iç kısımlarını çıkartın. Ayvaları kararmamaları için su dolu bir kaba alın. 
  • İç harcı için, kıyma, yemeklik doğradığınız soğan, pirinç, biber salçası, ince kıydığınız maydanoz, tuz ve baharatları geniş bir kaseye alın.Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. 
  • Ayvaları sudan çıkartın. Suyunu süzüp kurulayın ve hazırladığınız kıymalı harcı ayvaların içine paylaştırın. Üzerlerine ayvaların ayırdığınız üst kısımları ile fazla bastırmadan kapak yapın ve dolmaları tencereye dizin. 
  • Tencereye ayvaların yarısından biraz daha yukarı gelecek şekilde su doldurun. Dolmaların üzerine bir kasede karıştırdığınız pekmez ve nar ekşisini gezdirin. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!