ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ TAVUKLU KABAK SALATASI

Tavuklu kabak salatası

Tavuklu kabak salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu kabak salatası tarifi için malzemeler

  • 1 kg kabak 
  • 1 adet orta boy kırmızı pancar 
  • 1 parça tavuk göğüs eti 
  • 2 adet karanfil 
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı mayonez 
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet nane 
  • 1 çay bardağı ince bulgur 
  • 5 adet küçük boy kornişon turşu 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 
  • Tuz, karabiber

Tavuklu kabak salatası Nasıl Yapılır

Bol malzemeli tavuklu kabak salatası tarifimiz.

  • Tavuk göğüs etini, dörde bölünmüş kırmızı pancarı, karanfil taneleri eklenmiş suda haşlayıp suyunu süzün. İnce ince didikleyin. 
  • Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkarak bir kaba alın. Pancarı da rendeleyin. Zeytinyağının yarısı ile kabakları yumuşayana kadar sote edin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. 
  • İnce bulgurun üzerine ılık suyu gezdirerek dökün. Şişmesi için 15 dakika bekleyin. 
  • Ayrı bir kasede yoğurdu, mayonezi, rendelenmiş pancarı ve havanda ezilmiş sarımsakları karıştırın. 
  • Didiklediğiniz tavuk etlerini, ince kıyılmış kornişon turşuyu, sarımsaklı sosu, ince bulguru, iri çekilmiş ceviz içini, kıyılmış yeşillikleri ve kalan zeytinyağını iyice karıştırın. 
  • Hazırladığınız tavuklu kabak salatayı şekilli bir kalıba veya kek kalıbına bastırarak yerleştirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

Cevizli ve tahinli kabak salatası tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.