ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ CEVİZLİ VE TAHİNLİ KABAK SALATASI

Cevizli ve tahinli kabak salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ve tahinli kabak salatası tarifi için malzemeler

  • 3 iri kabak
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kırmızı pul biber

Cevizli ve tahinli kabak salatası Nasıl Yapılır

Kabakların kabuklarını alacalı soyup irice rendeleyin. Teflon tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve şeker ilave edin. Tahin ve yoğurdu bir kasede çırpın. Sarımsağı ezin, rendelenmiş kabak ve ceviz içiyle beraber yoğurda ekleyip karıştırın. Üzerine pul biber serpip servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.