ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ SOMONLU NİÇOİSE SALATASI

Somonlu Niçoise Salatası

Somonlu Niçoise Salatası

Fransa'nın meşhur salatası 'salade niçoise' içeriğindeki yoğun vitamin ve proteine bir de somonu ekleyerek hem besleyiciliğini, hem de lezzetini arttırıyor. Ana malzemesi ton balığı olan bu salatayı, bu kez somon ile zenginleştirdik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Somonlu niçoise salatası için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için cobb salatası ve tablacı salatası tariflerine bakabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somonlu Niçoise Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet somon fileto 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Zeytinyağı 

Salata için:

  • 8 adet bebek patates, haşlanmış ve dörde bölünmüş
  • 10 adet cherry domates
  • 115 gr taze fasulye, ekstra ince kesilmiş, pişirilmiş ve süzülmüş 
  • 4 adet Yedikule marul, uzunlamasına dörde bölünmüş
  • 1 adet kırmızı soğan, ince piyazlık dilimlenmiş
  • 4 yumurta, oda sıcaklığındaki kaynar suda 6 dakika haşlanmış, ikiye bölünmüş
  • 6 adet ançüez Uzunlamasına ince şeritler halinde kesilmiş 
  • 16 adet salamura çekirdeksiz siyah zeytin 
  • 8 fesleğen yaprağı, doğranmış

Sos için:

  • 7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı taze doğranmış frenk soğanı
  • 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ince doğranmış
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

Somonlu Niçoise Salatası Nasıl Yapılır?

  • Sos için olan bütün malzemeler bir kapta karıştırılır ve iyice çalkalanır.
  • Salata malzemeleri bir salata kabına koyulur. Karıştırılır. 
  • Sos eklenerek harmanlanır. 
  • Somon tuz ve karabiberle bulanır, sıcak tavada az miktarda zeytinyağı ile arkalı önlü pişirilir. 
  • Salatanın üzerine eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Somonlu Niçoise Salatatasının Püf Noktası Nedir?

  • Salata yaparken yeşilliklerin kuru olmasına dikkat edin. Salata sosu bu sayede yeşilliklere daha iyi tutunacaktır, sulu olursa yağ direk alta inecektir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!