ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ NİÇOİSE SALATA

Niçoise Salata

Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan niçoise salatasının ana malzemesi ton balığıdır. Zenginleştirmek için domates, soğan, biber gibi malzemeler kullanılsa da, niçoisenin olmazsa olmazı ançüezdir. Salatayı hazırladıktan sonra sirke, yağ ve sarımsak ile nefis bir sos eklenir. Malzemeleriniz hazırsa, niçoise salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

İtalyan mutfağından domatesli panzanella ve Ney York'tan waldorf salatası tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Niçoise Salata Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 10~12 turp
  • 1 marul
  • 100 gr taze fasulye
  • 1 kutu konserve ton balığı
  • 5~6 ançüez
  • 2 yumurta
  • 10~12 siyah zeytin

Sos için

  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Niçoise Salata Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan dörde kesin. Soğanın kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
  • Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip ovun. Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp kabuklarını soyun ve dörde bölün.
  • Turbun kabuklarını soyup ince dilimleyin. Marulun iç yapraklarını ayırıp temizleyin ve doğrayın.
  • Dolmalık yeşil biberi temizleyip şerit şeklinde kesin. Ançüezleri uzunlamasına ikiye kesin.
  • Sos için, sarımsağı havanda ezip bir kaba alın. Sos malzemelerinin tümünü ilave edip karıştırın.
  • Salata malzemelerini geniş bir salata kasesine alıp harmanlayın. Üzerine sosu gezdirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!