ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ NİÇOİSE SALATA

Niçoise salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Niçoise salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 10~12 turp
  • 1 marul
  • 100 gr taze fasulye
  • 1 kutu konserve tonbalığı
  • 5~6 ançuez
  • 2 yumurta
  • 10~12 siyah zeytin

Sos için

  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Niçoise salata Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in salata tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan dörde kesin. Soğanın kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpip ovun. Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp kabuklarını soyun ve dörde bölün. Turbun kabuklarını soyup ince dilimleyin. Marulun iç yapraklarını ayırıp temizleyin ve doğrayın. Dolmalık yeşil biberi temizleyip şerit şekl   inde kesin. Ançuezleri uzunlamasına ikiye kesin.

Sos için, sarımsağı havanda ezip bir kaba alın. Sos malzemlerinin tümünü ilave edip karıştırın. Salata malzemelerini geniş bir salata kasesine alıp harmanlayın. Üzerine sosu gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.