Niçoise Salata
Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan niçoise salatasının ana malzemesi ton balığıdır. Zenginleştirmek için domates, soğan, biber gibi malzemeler kullanılsa da, niçoisenin olmazsa olmazı ançüezdir. Salatayı hazırladıktan sonra sirke, yağ ve sarımsak ile nefis bir sos eklenir. Malzemeleriniz hazırsa, niçoise salatası nasıl yapılır birlikte görelim.
İtalyan mutfağından domatesli panzanella ve New York'tan waldorf salatası tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
-

Niçoise Salata Tarifi İçin malzemeler
Salata için:
- 450 gr taze ton balığı
- 8 adet bebek patates, haşlanmış ve dörde bölünmüş
- 10 adet cherry domates
- 115 gr taze fasulye, ekstra ince kesilmiş, pişirilmiş ve süzülmüş
- 4 adet Yedikule marul, uzunlamasına dörde bölünmüş
- 1 adet kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
- 4 yumurta, oda sıcaklığındaki kaynar suda 6 dakika haşlanmış, ikiye bölünmüş
- 6 adet ançüez Uzunlamasına ince şeritler halinde kesilmiş
- 16 adet salamura çekirdeksiz siyah zeytin
- 8 fesleğen yaprağı, doğranmış
Sos için:
- 7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı taze doğranmış frenk soğanı
- 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ince doğranmış
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
Niçoise Salata Nasıl Yapılır?
- Sosu için sirke, zeytinyağı, maydanoz, frenk soğanı, sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Ton balığını sığ bir tabağa koyun ve sosun yarısını üzerine dökün. Balıkların marine olması için üzerini örtüp 1-2 saat soğutun.
- Tavayı 5 dakika ısıtın. Ton balığını marine sosundan çıkarın. Balığın her iki yüzünü 4 dakika pişirin.
- Marul yapraklarını geniş bir tabağa koyun ve marul, soğan, domates, patates, ton balığı, fasulye ve hamsi ekleyin.
- Kalan sosun üzerine gezdirin ve yumurtaları, zeytinleri ve doğranmış fesleğen yapraklarını ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR