ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ PEYNİRLİ KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

Peynirli közlenmiş patlıcan salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli közlenmiş patlıcan salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 150 g beyaz peynir
  • 3~4 dal maydanoz

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Pul biber

Peynirli közlenmiş patlıcan salatası Nasıl Yapılır

Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soymadan çatalla birkaç yerinden delin. 20 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp yıkadığınız patlıcanları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin. Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyup ufak parçalara doğrayıp bir karıştırma kabına alın. Ezdiğiniz sarımsak, limon suyu, ufaladığınız beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzeri için tereyağını eritip pul biber ekleyin. Salatayı servis tabağına alıp üzerine pul biberli tereyağı gezdirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.