ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ KÖZ PATLICAN SALATASI

Köz Patlıcan Salatası

Köz patlıcan salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 3-4 dal fesleğen

Köz Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soymadan çatalla birkaç yerinden delin. 20 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Suyunu süzüp yıkadığınız patlıcanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin.
  • Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyup ufak parçalara kesin ve bir karıştırma kabına alın.
  • Ezdiğiniz sarımsak, limon suyu, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzerini ince kıydığınız fesleğenle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kalp sağlığına iyi gelen ve sindirimi kolaylaştıran patlıcan salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!