ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ BARBUNYA PİLAKİ

Barbunya pilaki

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya pilaki tarifi için malzemeler

  • 500 gr barbunya
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 5 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Barbunya pilaki Nasıl Yapılır

Barbunyaları bir gece önceden suda bekletin. Suyunu değiştirip hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Kıyılmış soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Halka doğranmış havucu ve salçayı ilave ederek 1 dakika kavurun. Şeker, tuz ve barbunyaları ekleyerek karıştırın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 30 dakika orta ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:14:24

güngörendensevil güzel gözüküyor ama ben daha denemedim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.