Ayvalı Ve Izgara Sebzeli Kış Salatası

Sevgili Aydan Üstkanat’ın yorumuyla bu nefis kış salatasını deneyimlemeye ne dersiniz? Mor lahana, pikan cevizi, brokoli çiçeği, mikro yeşillik ve rokfor peyniri ile hazırlanan bu salata, yılbaşı akşamlarının favorisi olacak. Malzemeler hazırsa, düşük kalorisi ve lezzetiyle ayvalı ızgara sebzeli kış salatası tarifine geçebiliriz.
Farklı tatlar denemek için waltham balkabağı salatası ve somonlu patates salatası tarifine göz atın.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Ayvalı Ve Izgara Sebzeli Kış Salatası Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet ayva
- 1/2 adet mor lahana (1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
- 1 kase brokoli çiçeği (Küçük parçalara ayrılmış)
- 1/2 su bardağı Pikan cevizi
- Zeytinyağı
- Tuz
Servis için
- Mikro yeşillik
- Rokfor peyniri
Ayvalı Ve Izgara Sebzeli Kış Salatası Nasıl Yapılır?
- Ayvanın çekirdeklerini çıkarıp kabuğunu soymadan dilimleyin.
- Tüm malzemeyi ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın ve yağ ile tuzu ilave ederek harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
- Servis tabaklarına alın ve üzerine rokfor peyniri ile mikro yeşillik serptikten sonra servis edin.
- Not: Bu tarife ‘salata’ dedim ama özellikle hindi, tavuk ve et yanında sunulabilecek şahane bir garnitür tabağı olduğunu söylemeliyim.

Dergide bu ay neler var?