ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ SOSLU BALIK KÖFTESİ

Soslu Balık Köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Soslu Balık Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr palamut fileto
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı domates püresi
  • 3 soğanYarım su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Soslu Balık Köftesi Nasıl Yapılır?

Soğanları soyup küçük doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin. Tuz serpip sosu ateşten alın.

Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün. Robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin. Karışımı kâseye alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın.

Kalan yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, çıtır çıtır lezzetiyle baharatlı balık köftesi veya klasik balık köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!