Soslu Balık Köftesi

Soslu Balık Köftesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Soslu Balık Köftesi için

Malzemeler

  • 300 gr palamut fileto
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı domates püresi
  • 3 soğanYarım su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Soslu Balık Köftesi

Nasıl Yapılır

Soğanları soyup küçük doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edin ve pişirin. Tuz serpip sosu ateşten alın.

Ekmeği sütte yumuşatıp elinizle sıkarak iyice süzün. Robota alıp balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi ilave edip ezin. Karışımı kâseye alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler yapın.

Kalan yağı tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozu serpin. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, çıtır çıtır lezzetiyle baharatlı balık köftesi veya klasik balık köftesi tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo