ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ SOĞANLI VE MAYDANOZLU HAMSİ KUŞU

Soğanlı ve maydanozlu hamsi kuşu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğanlı ve maydanozlu hamsi kuşu tarifi için malzemeler

  • 20 adet kılçıkları çıkarılmış hamsi
  • 1 küçük soğan
  • Yarım su bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 yumurtanın akı
  • Yarım su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Ayçiçeği yağı

Soğanlı ve maydanozlu hamsi kuşu Nasıl Yapılır

Kılçıkları çıkarılmış hamsileri yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeçte bir süre bekletin. Un, tuz, karabiber ve mısır ununu bir kapta karıştırın. Bir diğer tabağa ise yumurta akını alın. Soğanı çok küçük küpler halinde doğrayın ve bir kapta tuz ve ince doğranmış maydanozla karıştırın. Bir hamsiyi tabağa yayın ve üzerine hazırladığınız içten yerleştirin. Bir diğer hamsiyi üzerine kapatın. Bu şekilde önce yumurta akına, sonra una bulayıp kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Soğan ve maydanoz kullanmak istemiyorsanız, sade bir şekilde sunulan nefis hamsi kuşu tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.