ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ FAJİTA

Fajita

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fajita Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr ince dövülmüş bonfile
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı pul biber

Fajita Nasıl Yapılır?

Fransız damak tadını bilen ya da tanışmak isteyen lezzet tutkunları için yumuşacık etlerle siz de leziz ve pratik tatlar hazırlayabilirsiniz. Bonfileleri, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ettiğiniz bir kapta 30 dakika marine edin.

Ayçiçeği yağını ısıttığınız tavada, piyazlık doğradığınız soğan, halka doğradığınız sivri biber, tuz ve karabiberi soteleyin. Üzerine bonfileleri ilave edip, her iki tarafını da pişirin.

Süzme yoğurt, salata ve tortilla ile servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!