Çemen

Çemen
30 Ekim 2023

Oldukça lezzetli olan çemen kahvaltılarda tüketilebileceği gibi et ve köfte yemeklerinin yanında sos olarak tüketilebilir. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız çemen tarifinin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çemen için

Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı çemen tozu
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • 1 dal maydanoz
  • Tuz
Çemen

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları soyup ezin. 
  2. Zeytinyağı, çemen tozu, sarımsak, limon suyu, biber, domates salçası, kimyon ve tuzu robottan geçirin.
  3. İri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. 
  4. Servis tabağına yerleştirin. 
  5. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.
  6. Afiyet olsun. 
Servis Önerisi

Çemeni köfte yanında ya da ekmekle kahvaltılarda tüketebilirsiniz. 

Püf Noktası
  • Salça miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 
  • Maydanoz kullanmayabilirsiniz. 
  • Blenderdan geçirebilir ya da bıçakla doğrayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo