ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ SAHUR YEMEKLERİ EV USULÜ CEZERYE

Ev usulü cezerye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev usulü cezerye tarifi için malzemeler

  • 4 havuç
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1  su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık

Ev usulü cezerye Nasıl Yapılır


Havuçları temizleyip rendeleyin. Üzerine tozşeker ve yarım su bardağı su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin.

Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın.

Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.