ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ YUFKADA KÖFTE

Yufkada Köfte

Koyun ve dana etiyle hazırlanan köfte, yufkaya sarılarak rulo şeklinde sunulur. Özellikle kalabalık sofralarda sık sık tercih edilen bu yemek, garnitür ve baharatlarla zenginleştirilir. Hazırsanız, ev yapımı yufkada köfte tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufkada Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr koyun kıyma
  • 750 gr dana kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Üzeri için

  • 1 yufka
  • 1 yumurtanın sarısı

Yufkada Köfte Nasıl Yapılır?

  • Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir köfte. Bayat ekmek içi, kıyılmış soğan, kıymalar, 2 yumurta sarısı, tuz ve baharatı yoğurup yağlı kağıdın üzerine alın.
  • Dikdörtgen şeklinde açıp içine garnitür ve bezelyeleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta aklarını sürün.
  • Yufkayı rulo köfteyi tamamen saracak şekilde kesip sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.170 dereceye ayarlı fırında kendi suyuyla ara ara çevirerek 1.5 saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:08

tarifleriniz turistik otellerden mi?

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:09

ne güzel köfte tam davet köftesi


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!