ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ YUFKADA KÖFTE

Yufkada köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkada köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr koyun kıyma
  • 750 gr dana kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Üzeri için

  • 1 yufka
  • 1 yumurtanın sarısı

Yufkada köfte Nasıl Yapılır

Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir köfte. Bayat ekmek içi, kıyılmış soğan, kıymalar, 2 yumurta sarısı, tuz ve baharatı yoğurup yağlı kağıdın üzerine alın. Dikdörtgen şeklinde açıp içine garnitür ve bezelyeleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta aklarını sürün.

Yufkayı rulo köfteyi tamamen saracak şekilde kesip sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.170 dereceye ayarlı fırında kendi suyuyla ara ara çevirerek 1.5 saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:08:10

tarifleriniz turistik otellerden mi?

Misafir12.10.2016 17:09:37

ne güzel köfte tam davet köftesi

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.