ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ SUCUKLU BOHÇA BÖREĞİ

Sucuklu bohça böreği

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sucuklu bohça böreği tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 su bardağı eritilmiş margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz

İç malzeme

  • 1 kangal sucuk
  • 200 gr kaşarpeyniri

Sucuklu bohça böreği Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Mandalina büyüklüğünde parçalara bölüp üzerini nemli bezle örtün. 20 dakika dinlendirin.

Sucuğun zarını sorup tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın. Kaşarpeynirini rendeleyin.

Hamurları 10-12 cm çapında yuvarlak açın. Ortalarına bir miktar sucuk ve kaşarpeyniri koyup bohça şeklinde dört tarafından kapatarak uçlarını birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.