ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ ŞIHIL MAHŞI

Şıhıl Mahşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Şıhıl Mahşı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 12 dolmalık kabak
  • 1 kg kıyma
  • Yarım çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 2 soğan
  • 50 g domates salçası
  • 50 g haşlanmış nohut
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Pişirmek için

  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı acı biber Salçası

Kızartmak için

  • 150 ml Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Yoğurt

Şıhıl Mahşı Nasıl Yapılır?

Kabakların içini kaşıkla çıkarıp Ayçiçek yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay bardağı Ayçiçek yağı ile kavurun. Küp doğradığınız soğanları ve acı biber salçasını ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kıyma soğuyunca maydanozu ekleyip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın. Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve üzerine dökün. 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Yoğurtla servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!