ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ PİLİÇ KÜLBASTI

Piliç külbastı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Piliç külbastı tarifi için malzemeler

  • 4 piliç göğüs eti
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber
  • 3 patates
  • 1 kahve fincanı süt
  • 10 gr tereyağı
  • Tuz
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 1 tutam muskat
  • 3 diş ezilmiş sarımsak

Piliç külbastı Nasıl Yapılır

Ramazan sofralarının çorbayla yapılan açılıştan itibaren merakla beklenen etli yemekleri lezzet yemek tarifleri ile sizinle...

Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu çıkarın. Yoğurt, soğan suyu, salça, zeytinyağının yarısı, tuz ve karabiberi karıştırın.

Etleri bir kaba alın. Sosu ekleyip kapağını kapatın. En az 2 saat bekletin. Patatesleri soyup dilimleyin ve haşlayın.

Süzüp sıcak süt, tereyağı, tuz, bir tutam muskat, kıyılmış dereotu ve sarımsakları ekleyip püre haline gelinceye kadar ezin. Sosta dinlenmiş etleri süzün. Kalan zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın. Etleri bu yağda kızartın. Patates püresi ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.