ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ PATLICAN KAYIĞI

Patlıcan Kayığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcan Kayığı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kırmızıbiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Patlıcan Kayığı Nasıl Yapılır?

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın. Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın.

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika kavurun. Domatesleri küp, biberleri ince doğrayıp ekleyin. Etleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Etli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Kırmızı biberi doğrayıp peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!