ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ PATATES ÇORBASI

Patates Çorbası

İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg sığır kemiği
  • 12 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 3 patates
  • 50 gr tereyağı
  • 2 defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber 

Üzeri için:

  • 4 dilim peksimet ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 15 gr tereyağı

Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğan, havuç ve kerevizi soyup ikiye kesin. Patatesleride soyup küp şeklinde doğrayın. Kemikleri yıkayıp geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine su, defneyaprakları ve doğranmış sebzeleri ilave edin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla alın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin.
  • Sebzeleri tencerenin içinden alın. Suyunu süzüp patatesleri bu suyun içine tekrar ekleyin. Mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Patates püresini azar azar ilave ederek 10 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın.
  • Üzeri için tereyağını eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Peksimet ekmeğini her kasenin üzerine yerleştirin.
  • Üzerine tereyağı ile kavrulmuş baharat karışımını gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
  • Alternatif olarak kekikli patates çorbasını da deneyebilirsiniz.

Farklı tatlar için, değişik çorba tariflerine göz atın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.