ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ PATATES ÇORBASI

Patates Çorbası

İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patates Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg sığır kemiği
  • 12 su bardağı su
  • 2 kahve fincanı un
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 3 patates
  • 50 gr tereyağı
  • 2 defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber 

Üzeri için:

  • 4 dilim peksimet ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 15 gr tereyağı

Patates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğan, havuç ve kerevizi soyup ikiye kesin. Patatesleride soyup küp şeklinde doğrayın. Kemikleri yıkayıp geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine su, defneyaprakları ve doğranmış sebzeleri ilave edin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla alın.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin.
  • Sebzeleri tencerenin içinden alın. Suyunu süzüp patatesleri bu suyun içine tekrar ekleyin. Mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Patates püresini azar azar ilave ederek 10 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın.
  • Üzeri için tereyağını eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Peksimet ekmeğini her kasenin üzerine yerleştirin.
  • Üzerine tereyağı ile kavrulmuş baharat karışımını gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
  • Alternatif olarak kekikli patates çorbasını da deneyebilirsiniz.

Farklı tatlar için, değişik çorba tariflerine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!