ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ MARİNE EDİLMİŞ KUZU SARMA

Marine edilmiş kuzu sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Marine edilmiş kuzu sarma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kuzu but (kemiksiz)
  • 10 misket havuç
  • 10 arpacık soğan
  • 3 patates

Marine için

  • 1 rendelenmiş orta boy soğan
  • 2~3 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tane karabiber
  • 2 defne yaprağı
  • 1~2 dal taze biberiye
  • Taze kekik

Marine edilmiş kuzu sarma Nasıl Yapılır

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Marine için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.

Kuzu budunu bu karışıma bulayıp streç filmle iyice sarın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra yağladığınız fırın kabına yerleştirin.

Patateslerin kabuklarını doğrayın. Patates, havuç ve soğanları fırın kabına alın. Üzerine taze kekik yaprakları serpiştirin. Alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.