ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ MARİNE EDİLMİŞ KUZU SARMA

Marine Edilmiş Kuzu Sarma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Marine Edilmiş Kuzu Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kuzu but (kemiksiz)
  • 10 misket havuç
  • 10 arpacık soğan
  • 3 patates

Marine için

  • 1 rendelenmiş orta boy soğan
  • 2~3 diş ezilmiş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tane karabiber
  • 2 defne yaprağı
  • 1~2 dal taze biberiye
  • Taze kekik

Marine Edilmiş Kuzu Sarma Nasıl Yapılır?

  • Marine için gerekli tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
  • Kuzu budunu bu karışıma bulayıp streç filmle iyice sarın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra yağladığınız fırın kabına yerleştirin.
  • Patateslerin kabuklarını doğrayın. Patates, havuç ve soğanları fırın kabına alın.
  • Üzerine taze kekik yaprakları serpiştirin. Alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsan��z e-posta adresinizi girerek kaydolun!