Bohçada Pilav

Bohçada Pilav
19 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Bohçada Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 kuru kayısı
  • 4 kuru incir
  • 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 3 yaprak milföy hamuru
  • 1 yumurtanın akı
  • Çörekotu
Bohçada Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci tereyağı ve zeytinyağında 10 dakika süreyle kavurun. Kayısı ve incirleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin. Kavrulmuş fıstıkları, tuzu, tarçını ve suyu ekleyip pişirin.
  2. Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri dışarı taşacak şekilde içine yerleştirin.
  3. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardan sarkan milföy hamurlarını kabın üzerine doğru toplayın.
  4. Üzerine yumurta akı sürüp çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo