ANASAYFA TARİFLER İFTAR YEMEKLERİ BOHÇADA PİLAV

Bohçada Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bohçada Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 kuru kayısı
  • 4 kuru incir
  • 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 su bardağı et suyu
  • 3 yaprak milföy hamuru
  • 1 yumurtanın akı
  • Çörekotu

Bohçada Pilav Nasıl Yapılır?

Şık sunumlarla iftar sofraları. Pirinci tereyağı ve zeytinyağında 10 dakika süreyle kavurun. Kayısı ve incirleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin. Kavrulmuş fıstıkları, tuzu, tarçını ve suyu ekleyip pişirin.

Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri dışarı taşacak şekilde içine yerleştirin.

İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardan sarkan milföy hamurlarını kabın üzerine doğru toplayın. Üzerine yumurta akı sürüp çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!