ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ BAHÇIVAN KÖFTESİ

Bahçıvan köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bahçıvan köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 2 dilim ekmek içi
  • 5~6 dal dereotu Tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • 2 patates
  • 1 patlıcan
  • 15 gr margarin
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 havuç
  • 2 domates
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı

Bahçıvan köftesi Nasıl Yapılır

Ramazan sofralarının çorbayla yapılan açılıştan itibaren merakla beklenen etli yemekleri lezzet yemek tarifleri ile sizinle...

Soğanı soyup rendeleyin. Suyunu sıkıp süzün. Ekmek içini su ile ıslatıp suyunu sıkın. Derin bir kasede kıyma, yumurta, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış dereotu, tuz ve baharatı ilave edip yoğurun. Kıymadan parçalar koparıp avucunuzun içinde şekillendirin.

Patateslerin kabuğunu soyup iri küpler şeklinde kesin. Patlıcanı alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Kararmaması ve acılığını gidermek için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Patatesler ve patlıcanı iyice süzün. Kızgın yağda kızartıp fazla yağını kağıt bir havlu üzerine alıp süzün. Köfteleride tavada az yağ ile kızartın.

Havuç ve domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde kesin. Margarini tencerede eritip domatesi ve havucu kavurun. Salçayı ekleyip 12 dakika daha kavurun. Bezelye ve sıcak suyu ekleyin. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Mısır ve önceden hazırladığınız patates, patlıcan ve köfteleri ekleyin. 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Servis tabaklarına alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.