ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ VİŞNELİ AYVA TATLISI

Vişneli ayva tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli ayva tatlısı tarifi için malzemeler

  • 4 ayva 4 su bardağı vişne suyu 1 kahve fincanı esmer şeker 1-2 çubuk tarçın 6-7 diş karanfil 1 çorba kaşığı nişasta 200 ml süt kreması 1 su bardağı soğuk süt 1 kahve fincanı file antepfıstığı Birkaç nane yaprağı

Vişneli ayva tatlısı Nasıl Yapılır

Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarın. Yayvan bir tencereye ayvaları dizin. Aralarına ayva çekirdeklerini serpiştirin. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve vişne suyunu gezdirip orta ateşte pişmeye bırakın. Ayvaların diğer tarafını çevirip yumuşayana ve pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 

Süt kremasını bir kaba boşaltıp koyulaşana kadar mikserle çırpın. Soğuyunca ayvaları tencereden alın. Pişirme suyunda nişastayı eritin. Ayva tatlılarını servis tabağına alıp hafif pelteleşmiş sosunu çevresine gezdirin. Ayvaların ortasını krema ile doldurup fıstık ve taze nane ile süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:14:26

ayva tatlısını hazırladım nefisti sayfamda yayınladım mutfaknotlari.blogspot.com

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.