ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ SEBZELİ KUZU KOL BUĞULAMA

Sebzeli Kuzu Kol Buğulama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

33 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Kuzu Kol Buğulama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kuzu kol parça et
  • 15 arpacık soğanı
  • 3 havuç
  • 4 patates
  • 500 gr beyaz lahana
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 2 dal dereotu
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak

Sebzeli Kuzu Kol Buğulama Nasıl Yapılır?


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Lahanayı temizleyip incecik doğrayın. Havuçları temizleyip çubuk şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup çubuk şeklinde doğrayın. Arpacık soğanlarını soyup ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyup ezin.

Lahanayı hafif haşlayıp süzün. Teflon tavada devamlı karıştırarak iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber, sumak ve salçayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp etleri suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte kavurun. Soğan ve sarımsağı ilave edip 5 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. Havuç ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Lahanayı servis tabağına alıp üzerine sebzeli eti ekleyin. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!