Sebzeli Kuzu Kol Buğulama

Sebzeli Kuzu Kol Buğulama
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 33 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Kuzu Kol Buğulama için

Malzemeler

  • 1 kuzu kol parça et
  • 15 arpacık soğanı
  • 3 havuç
  • 4 patates
  • 500 gr beyaz lahana
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 5 diş sarımsak
  • 2 dal dereotu
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak
Sebzeli Kuzu Kol Buğulama

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Lahanayı temizleyip incecik doğrayın. Havuçları temizleyip çubuk şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup çubuk şeklinde doğrayın. Arpacık soğanlarını soyup ortadan ikiye kesin. Sarımsakları soyup ezin.

Lahanayı hafif haşlayıp süzün. Teflon tavada devamlı karıştırarak iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Tuz, karabiber, sumak ve salçayı ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp etleri suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte kavurun. Soğan ve sarımsağı ilave edip 5 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika pişirin. Havuç ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Lahanayı servis tabağına alıp üzerine sebzeli eti ekleyin. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo