ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ KAKAOLU UN HELVASI

Kakaolu un helvası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu un helvası tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı un2 çorba kaşığı margarin2 su bardağı süt1.5 su bardağı tozşeker2 çorba kaşığı kakao1 çay bardağı çekilmiş fındık1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

Kakaolu un helvası Nasıl Yapılır

Tozşeker, kakao ve sütü bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ılıtın. 

Margarini ayrı bir tencerede eritin. Unu ilave edip sürekli karıştırarak kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Sütlü karışımı azar azar ekleyerek karıştırın. Helva kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Helvaya fındığı ekleyip çatalla ezerek karıştırın. Geniş kare bir kalıba alıp 1 parmak kalınlığında yayın. İyice soğuyup katılaşıncaya kadar bekletin. Keskin bir bıçakla küçük kareler şeklinde kesin. Antep fıstığı ile süsleyin. Küçük kağıt kalıplara yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.