ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ KAKAOLU UN HELVASI

Kakaolu Un Helvası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu Un Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı

Kakaolu Un Helvası Nasıl Yapılır?

Tozşeker, kakao ve sütü bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ılıtın. 

Margarini ayrı bir tencerede eritin. Unu ilave edip sürekli karıştırarak kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Sütlü karışımı azar azar ekleyerek karıştırın. Helva kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Helvaya fındığı ekleyip çatalla ezerek karıştırın. Geniş kare bir kalıba alıp 1 parmak kalınlığında yayın. İyice soğuyup katılaşıncaya kadar bekletin. Keskin bir bıçakla küçük kareler şeklinde kesin. Antep fıstığı ile süsleyin. Küçük kağıt kalıplara yerleştirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Düşük kalorisiyle diyet listelerinde yer verebileceğiniz klasik un helvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.