ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ HORHOR KEBABI

Horhor kebabı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Horhor kebabı tarifi için malzemeler

  • 6 enginar
  • 100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 100 gr arpacık soğan
  • 1 iri patates
  • 1 havuç
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 1.5 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 50 gr taze  bezelye
  • 3 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Horhor kebabı Nasıl Yapılır


Enginarları temizleyin. Arpacık soğanları soyun. Patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın.

Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Soğanları ilave edip soteleyin. Eti ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı un serpip karıştırın ve 1-2 dakika daha kavurun. Havuç, patates, bezelye ve 1 su bardağı su ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin. Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin.

Enginarlara 2 bardak su, 3 kaşık sıvıyağ, yarım limonun suyu ve yarım tatlı kaşığı un ilave edip kısık ateşte 30 dakika pişirin. Tepsiye dizip hazırladığınız iç malzemeyi enginarların ortasına paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpip 10 dakika fırınlayın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.