Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15021 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2504 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6584 Tarif
Salata ve Meze
1438 Tarif
Sos
496 Tarif
Tatlı
9870 Tarif
Yöresel
2046 Tarif
Popüler Tarifler
Humus
Kayseri Mantısı
Anasayfa
Tarifler
Bayram Yemekleri
Hindistan Cevizli Şekerpare
Hindistan Cevizli Şekerpare
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
3 Malzemeli Buzluk Böreği Tarifi
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi
En Kolay Muhallebi Tarifi
Kolay Kakaolu Kek Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Paşa Sarması Yapmanın Püf Noktaları
Kabakla Yapılabilecek 6 Kolay Tarif
11 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İlk İsim Belli Oldu!
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Duvaklı Pilavın Püf Noktaları
Hindistan Cevizli Şekerpare için
Malzemeler
2 kahve fincanı eritilmiş margarin
3 su bardağı un
1 yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı karbonat
50 gr antep fıstığı
1 tutam tuz
Hindistan cevizi
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hindistan Cevizli Şekerpare
Nasıl Yapılır
Eritilmiş margarini soğutun. Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın. Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Hindistancevizi serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Sade
şekerpare tarifi
ni de notlarınız arasına ekleyin.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Bayram Tatlıları
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Bayram Yemeği Tarifleri
10 Dakika
Yumurtalı Kavurma
Selinhdr
Bayram Yemeği Tarifleri
29 Dakika
Duvaklı Pilav (Videolu)
Selinhdr
Bayram Yemeği Tarifleri
60 Dakika
Lor Dolması Tarifi
Selinhdr
Bayram Yemeği Tarifleri
40 Dakika
Bayram Çorbası
Bayram Yemeği Tarifleri
80 Dakika
Et Salatası
Bayram Yemeği Tarifleri
150 Dakika
Et Paçası
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.