Hindistan Cevizli Şekerpare

Hindistan Cevizli Şekerpare
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Hindistan Cevizli Şekerpare için

Malzemeler

  • 2 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 50 gr antep fıstığı
  • 1 tutam tuz
  • Hindistan cevizi

Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Hindistan Cevizli Şekerpare

Nasıl Yapılır

  1. Eritilmiş margarini soğutun. Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın. Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. 
  2. Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.
  4. Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  5. Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Hindistancevizi serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Sade şekerpare tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo