ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ HİNDİSTANCEVİZLİ ŞEKERPARE

Hindistancevizli şekerpare

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistancevizli şekerpare tarifi için malzemeler

  • 2 kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 50 gr antep fıstığı
  • 1 tutam tuz
  • Hindistan cevizi

Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Hindistancevizli şekerpare Nasıl Yapılır

  • Eritilmiş margarini soğutun. Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın. Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. 
  • Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Hindistancevizi serpip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Sade şekerpare tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.