ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ KABURGA

Fırında Sebzeli Kaburga

Koyun en lezzetli yerlerinden kemikli kaburgayı sebzelerle lezzet şölenine çevirmeye ne dersiniz?  İşte size Nermin Gül’den Fırında sebzeli kaburga tarifi...

Alternatif olarak marineli dana kaburga ve kaburga dolması tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Sebzeli Kaburga Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg koyun kaburga
  • 10 taze patates
  • 2 havuç
  • 1 kase mantar
  • 300 gr arpacık soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 defne yaprağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Fırında Sebzeli Kaburga Nasıl Yapılır?

  • Kaburgayı derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve defne yaprağı ilave ederek 15 dakika haşlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 
  • Havuçları temizleyip halkalar halinde dilimleyin. Kaburgaya ekleyip 10 dakika pişirin. Patates ve soğanları soyun. Mantarları temizleyip ikiye bölün. 
  • Defne yapraklarını tencereden çıkarıp soğan, patates, tuz ve mantarları ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Salçayı 1 kahve fincanı haşlama suyu ile sulandırın. 
  • Kaburga ve sebzeleri suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Karabiber ve kekik serpin. Margarin ve salçayı ekleyin. 10-15 dakika fırınlayın. Kaburgayı kemiklerin arasından kesip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!