ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ FIRINDA SEBZELİ KABURGA

Fırında Sebzeli Kaburga

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Sebzeli Kaburga Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg koyun kaburga
  • 10 taze patates
  • 2 havuç
  • 1 kase mantar
  • 300 gr arpacık soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 defne yaprağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Fırında Sebzeli Kaburga Nasıl Yapılır?

  • Kaburgayı derin bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve defne yaprağı ilave ederek 15 dakika haşlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. 
  • Havuçları temizleyip halkalar halinde dilimleyin. Kaburgaya ekleyip 10 dakika pişirin. Patates ve soğanları soyun. Mantarları temizleyip ikiye bölün. 
  • Defne yapraklarını tencereden çıkarıp soğan, patates, tuz ve mantarları ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Salçayı 1 kahve fincanı haşlama suyu ile sulandırın. 
  • Kaburga ve sebzeleri suyu ile birlikte fırın tepsisine alın. Karabiber ve kekik serpin. Margarin ve salçayı ekleyin. 10-15 dakika fırınlayın. Kaburgayı kemiklerin arasından kesip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!