ANASAYFA TARİFLER BAYRAM YEMEKLERİ CEVİZLİ EV BAKLAVASI

Cevizli Ev Baklavası

Cevizli ev baklavası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Ev Baklavası Tarifi İçin malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 250 gr tereyağı
  • 350 gr çekilmiş ceviz

Şerbet için:

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına alıp kabartma tozu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave ederek karıştırın.
  • Suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • Nişasta ile pirinç ununu bir kapta harmanlayın. Hamurdan eşit büyüklükte 30 beze hazırlayın.
  • Tezgâhı unlayın, her bezenin üzerine nişastalı pirinç unu serperek 8-10 santim çapında açın.
  • Yufkaları 10'ar 10'ar üst üste yerleştirip 3 hamur grubu hazırlayın. Her birini tepsi büyüklüğünde açarak kalın bir yufka haline getirin ve 20 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisini yağlayın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Birinci grup yufkayı tepsiye yayın. Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirip ceviz serpin.
  • İkinci grup yufkayı üzerine yayın. Eritilmiş tereyağı gezdirip ceviz serpin ve son yufka grubunu yayın. Dikdörtgen dilimler halinde kesin. Kalan tereyağını baklavanın üzerine gezdirin.
  •  Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra şerbeti ateşten alın.
  • Sıcak şerbeti soğuk baklavanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bir gece bekletin. Dilimler halinde servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!