ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI KURU BAKLAVA

Antep Fıstıklı Kuru Baklava

Antep fıstıklı kuru baklava

Sevgili Bergüzar Erden'nin Antep fıstıklı kuru baklava tarifiyle hem ağzınız tatlansın, hem de mutfakta kraliçeliğinizi ilan edin. Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan kuru baklava, Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahiptir. Kuru baklava, dünya çapında bilinen bir tatlıdır. Peki, fıstıklı kuru baklava nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, nefis mi nefis antep fıstıklı kuru baklava tarifine geçebiliriz.

Daha pratik olan hazır yufka baklavasını veya cevizli baklava tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

32 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

37 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Kuru Baklava Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 kg baklavalık sert buğday unu
  • 3 adet orta boy yumurta
  • 460 g su
  • 10 g deniz tuzu

Yufkaları açmak için

  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası

Arası için

  • 300-400 g boz Antep Fıstığı

Şerbeti için

  • 900 g şeker
  • 650 g su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yufka katları arasına ve üstüne sürmek için

  • 1 kg tereyağı (Veya 800 g sade yağ)

Antep Fıstıklı Kuru Baklava Nasıl Yapılır?

  • Bezelerin üstüne nişastalı un karışımından serpin ve bir merdane yardımıyla biraz inceltin.
  • Önceden yağladığınız tepsinin kenarlarına hamur uçlarını bastırarak ve esneterek inceltin.
  • Yufka halini aldıktan sonra her bir yufkayı yine esneterek tepsiye yerleştirin.
  • Her yufkanın üstüne ve özellikle de kenarlarına bir fırçayla yağ sürün. Hamurun ilk parçasından elde ettiğiniz 24-25 bezeyi aynı işlemden geçirerek tepsiye yerleştirin.
  • Çektiğiniz fıstığı tepsiye eşit şekilde yayın.
  • Hamurun diğer yarısını da yine 24-25 bezeye ayırarak aynı şekilde açın ve esneterek tepsiye yerleştirdikten sonra fazla yufkaları tepsinin iç tarafından üste döndürerek bir pizza keseceği yardımı ile alın.
  • Tepsideki baklavayı kare veya havuç dilimi şeklinde kestikten sonra kalan ılık sade yağı üstüne gezdirin ve önceden 180 derecede 20 dakika süreyle ısıttığınız fırına bekletmeden verin.
  • Yaklaşık 37 dakika süreyle ve fırının kapağını açmadan kızarana kadar pişirin. 
  • Fırından çıkan sıcak baklavaya oda sıcaklığında bekletilmiş şerbeti verdikten sonra yerinden oynatmadan soğumaya bırakın. 
  • Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!