ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TÜRLÜ KONSERVE

Türlü Konserve

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Türlü Konserve Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 500 gr bamya
  • 500 gr taze fasulye
  • 1 kg kabak
  • 500 gr sivri biber
  • 1 kg domates
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Türlü Konserve Nasıl Yapılır?

  • Sebzeleri yıkayıp kurulayın. Bamyaların sap kısımlarını kesip fırın tepsisine yaydıktan sonra sıcak fırında birkaç dakika kurutun.
  • Kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Patlıcanları alacalı soyup iri küpler şeklinde doğrayın.
  • Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin. Kabakların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın.
  • Biberleri ve taze fasulyeleri ayıklayarak ikiye veya üçe kesin. Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda diri kıvamda haşlayıp süzün.
  • Domatesleri dilimleyin. Sebzeleri kavanozlara değişimli olarak yerleştirin.
  • Tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun. Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde saklayın.

Türlü konservesini kapağı kapalı cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz. Konserve ile yemek yapmak için, türlü tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!