ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TÜRLÜ KONSERVE

Türlü konserve

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Türlü konserve tarifi için malzemeler

  • 1 kg patlıcan
  • 500 gr bamya
  • 500 gr taze fasulye
  • 1 kg kabak
  • 500 gr sivri biber
  • 1 kg domates
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Türlü konserve Nasıl Yapılır

Sebzeleri yıkayıp kurulayın. Bamyaların sap kısımlarını kesip fırın tepsisine yaydıktan sonra sıcak fırında birkaç dakika kurutun. Kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Patlıcanları alacalı soyup iri küpler şeklinde doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin. Kabakların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Biberleri ve taze fasulyeleri ayıklayarak ikiye veya üçe kesin. Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda diri kıvamda haşlayıp süzün. Domatesleri dilimleyin. Sebzeleri kavanozlara değişimli olarak yerleştirin. Tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun. Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde saklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.