ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ TAZE DOMATES SOSLU MANTAR VE HELLİM

Taze domates soslu mantar ve hellim

Taze domates soslu mantar ve hellim

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze domates soslu mantar ve hellim tarifi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3-4 adet büyük boy domates (Tercihen Çanakkale)
  • 250 g hellim peyniri 
  • 4 adet büyük boy istiridye mantarı (Her biri bir avuç büyüklüğünde olmalı) 
  • 1 dal taze biberiye 
  • 1 dal taze kekik 
  • 4-5 yaprak fesleğen 
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Taze domates soslu mantar ve hellim Nasıl Yapılır

Taze domates soslu mantar ve hellim tarifiyle akşam yemeğiniz için çok pratik bir öneri ;)

  • Sıvı yağı ve tereyağını tavada ısıtıp ince doğranmış domatesleri, ince kıyılmış taze kekiği ve 1 dal biberiyeyi ekleyerek yumuşayana kadar kavurun. 
  • Ayrı bir ızgara tavayı iyice ısıtıp istiridye mantarlarını bütün olarak ızgara yapın. 
  • Domatesler sos kıvamına gelince dilimlenmiş hellim peynirlerini aralarda boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Peynirlerin üzerine de ızgara yaptığınız istiridye mantarlarını ekleyin. 
  • Tavanın kapağını kapatıp ateşi kısın. 10 dakika bu şekilde, peynirler hafif eriyip şişene kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın, ince kıyılmış fesleğenleri ve rendelenmiş limon kabuğunu serpin. 

Kızarmış ekşi maya ekmeği ile birlikte servis yapabilirsiniz.

İstiridye mantarı kebabı tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.