ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SOMON GRAVLAKS

Somon Gravlaks

Somon gravlaks

Şef Mithat Yalçınkaya'dan çok özel ve leziz bir meze tabağı ile karşınızdayız. Gravlaks, İskandinav mutfağından dünyaya yayılan ve somon ile hazırlanan fermente edilmiş bir yiyecektir. Somon dışında diğer yağlı balık çeşitleriyle hazırlamak da mümkündür. Balıkların huş ağaç kabuğu veya taşlar ile kaplanmasıyla fermente edilir. Ancak günümüzde farklı tekniklerle hazırlanması da mümkündür. Malzemeler hazırsa, somon gravlaks tarifi için detaylara geçebiliriz.

Portakallı somon carpaccio ve hollandez soslu somon tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

4 saat

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somon Gravlaks Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g somon fileto
  • 70 g toz şeker
  • 70 g tuz
  • 30 g kişniş (İnce doğranmış)
  • 1 adet lime

Servis için

  • 10 g kapari çiçeği
  • Fındık turp

Somon Gravlaks Nasıl Yapılır?

  • Tuz ve şekeri bir kaba alın ve karıştırarak harmanlayın.
  • Somon filetoyu bir kaba alarak kişniş ve lime suyu ilave ederek marine edin.
  • Daha sonra tuz ve şeker karışımıyla kaplayarak streç film ile sarın ve +4 derecedeki buzdolabında 8 saat dinlendirmek suretiyle asitte pişirin.
  • Servis tabağına alarak fındık turp ve kapari çiçeği ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!