ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ SARIMSAKLI MANTAR SOSLU HAMBURGER

Sarımsaklı mantar soslu hamburger

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı mantar soslu hamburger tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 hamburger ekmeği
  • 2 yaprak göbek marul

Köftesi için

  • 350 g orta yağlı köftelik kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam kuru kekik
  • 4 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 su bardağı kadar galeta unu
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Sarımsaklı mantar sos için

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 200 ml krema
  • 4 diş sarımsak

Sarımsaklı mantar soslu hamburger Nasıl Yapılır

Köfte için gerekli olan bütün malzemeyi bir karıştırma kabına alarak yoğurun. İri parçalar koparıp hamburger köftesi şekli verin. Zeytinyağında kızartın. Sarımsaklı mantarlı sosu hazırlamak için zeytinyağını ısıtın. Ezdiğiniz sarımsakları 1-2 dakika soteleyin. İnce dilimlediğiniz mantarları ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Mantarlar yumuşamaya başlayıp suyunu çekince kremayı ve muskat rendesini ekleyin. Sos kıvama gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. Hamburger ekmeklerini yağsız tavada hafif ısıtın. Ekmeklerin alt kısmına hazırladığınız sostan yayın. Üzerine kızarttığınız köfteyi koyun. İnce kıydığınız göbek marul yapraklarını ekleyin. Üzerine tekrar sarımsaklı mantar sos ilave edip diğer ekmek parçasını üzerine kapatın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.