Pide Börek

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Pide Börek Tarifi İçin malzemeler
- 1 bayat pide
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için
- 1 su bardağı lor peyniri
- 4-5 dal kuzu kulağı
- 6-7 dal nane
- 8-9 dal semizotu
- 4-5 dal fesleğen
- 4-5 dal reyhan
- 4-5 dal taze kekik
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Pide Börek Nasıl Yapılır?
- Pideyi küp doğrayın. Süt, su ve eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kasede karıştırın. Küp doğradığınız pideleri bu karışıma bulayın ve hafif yağladığınız bir fırın kabına dizin.
- İç harcı için çökelek peynirini geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Peynirli harcı pidelerin üzerine yayın. Pide böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR