ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PİDE BÖREK

Pide Börek

Pide börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pide Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bayat pide
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 4-5 dal kuzu kulağı
  • 6-7 dal nane
  • 8-9 dal semizotu
  • 4-5 dal fesleğen
  • 4-5 dal reyhan
  • 4-5 dal taze kekik
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Pide Börek Nasıl Yapılır?

  • Pideyi küp doğrayın. Süt, su ve eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kasede karıştırın. Küp doğradığınız pideleri bu karışıma bulayın ve hafif yağladığınız bir fırın kabına dizin.
  • İç harcı için çökelek peynirini geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Peynirli harcı pidelerin üzerine yayın. Pide böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!