ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PATLICANLI BRUSCHETTA

Patlıcanlı Bruschetta

Patlıcanlı bruschetta

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Bruschetta Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Arnavut biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 patlıcan
  • 6 çeri domates
  • 8 dilim kızarmış baget ekmeği 

Üzeri için

  • Fesleğen yaprakları

Patlıcanlı Bruschetta Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede karıştırın. Arnavut biberini ilave edip bekletin.
  • Patlıcanları alacalı soyun. Çeri domatesleri ikiye bölüp, küp doğradığınız patlıcanlar ile birlikte yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. 
  • Arnavut biberini zeytinyağının içinden çıkartın. Sarımsaklı zeytinyağını kızarmış baget ekmeklerinin üzerine sürün.
  • Fırından çıkan patlıcanları ve çeri domatesleri ekmeklerin üzerine yayın. İnci kıyılmış fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
  • Alternatif olarak nefis bruchetta tarifine de göz atın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!