PATLICANLI BRUSCHETTA

Patlıcanlı bruschetta
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı bruschetta tarifi için malzemeler
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Arnavut biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 patlıcan
  • 6 çeri domates
  • 8 dilim kızarmış baget ekmeği 

Üzeri için

  • Fesleğen yaprakları
Patlıcanlı bruschetta hazırlanışı

  • Zeytinyağı ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede karıştırın. Arnavut biberini ilave edip bekletin. Patlıcanları alacalı soyun. Çeri domatesleri ikiye bölüp, küp doğradığınız patlıcanlar ile birlikte yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirip tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin. 
  • Arnavut biberini zeytinyağının içinden çıkartın. Sarımsaklı zeytinyağını kızarmış baget ekmeklerinin üzerine sürün. Fırından çıkan patlıcanları ve çeri domatesleri ekmeklerin üzerine yayın. İnci kıyılmış fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!