ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ MAYASIZ YULAF UNUNDAN BÜKME

Mayasız yulaf unundan bükme

Mayasız yulaf unundan bükme

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mayasız yulaf unundan bükme tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı yulaf unu (Elenmiş)
  • 3 sap taze soğan
  • 200 g Seferihisar
  • Armola peyniri
  • 2 yemek kaşığı kuru domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı İzmir tulumu
  • 3 dilim pastırma
  • Bir tutam tuz

Servis için

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2-3 dal taze fesleğen

Mayasız yulaf unundan bükme Nasıl Yapılır

  • Ilık suda şekeri eritip, yoğurma kabına alın. Yoğurt, tuz ve unu ilave edip yoğurun. Hamurun kıvam alması için 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için soğanları hafifçe kavurun. Üzerine peynir, pastırma, kuru domates, kekik ve zeytinyağı ilave ederek harcı tamamlayın. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp pasta tabağı büyüklüğünde ince açın. Açtığınız hamurun yarısına hazırladığınız iç harçtan yayın ve diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını bastırın. Orta ateşte, yanmaz tavada her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Yoğurdu hafifçe çırpın ve ince kıyılmış taze fesleğenleri ekleyip karıştırın. Pişirdiğiniz sıcak bükmelerin yanında servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.