Doğu Afrika mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan matoke tarifi, yeşil muzların (plantain) sebzeler ve isteğe bağlı etle birleştiği doyurucu ve aromatik bir ana yemektir. Hem geleneksel hem de modern yorumlarla hazırlanabilen bu yemek, özellikle Uganda ve Kenya sofralarında sıklıkla tercih edilir. Matoke tarifi, nişastalı muzların kremamsı dokusu ve baharatlarla zenginleştirilmiş aroması sayesinde hem tek başına hem de yan garnitürlerle servis edildiğinde unutulmaz bir lezzet deneyimi sunar. Peki; matoke nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Bobotie tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon matoke kaç kaloridir?
Bir porsiyon matoke 350 kaloridir.
Ana Malzeme (Yeşil Muz) Alternatifleri
Et Alternatifleri (Etli Matoke için)
Sebze Alternatifleri
Baharat Alternatifleri
Sıvı Alternatifleri
Aroma ve Süsleme Alternatifleri
Teşekkür ederiz.